Leverans och Retur

LEVERANSVILLKOR

Leveranstid:

Lagervaror:
Normal leveranstid är 2-7 arbetsdagar efter det att vi mottagit din beställning om inget annat anges vid en kampanj.
Beställningsvaror:
2-15 veckor beroende på vilka produkter som beställs. Några dagar efter placerad order får du ett meddelande med planerad leveranstid. Om det skulle uppstå några avvikelser hör vi av oss via e-post så snart vi fått kännedom om detta.

 

Leveransförsening:

Du har rätt att häva ditt köp utan extra kostnad vid eventuell försening mot utlovad leveranstidpunkt. Om vi får kännedom om leveransförseningar av din order kontaktar vi dig omgående via email eller telefon.

Fraktpris (inom Sverige):
Frakten är gratis i hela Sverige! I vissa fall finns möjlighet att välja till extra transporttjänster, ex. hemleverans kvällstid, mot en extra kostnad. Tillgängliga leveransalternativ och priser för eventuella tillval visas alltid i kassan.

Fraktsätt:
Leverans till utlämningsställe - DHL:

Avser beställningar med en vikt under 20 kg, alternativt en max-bredd på 150 cm. Försändelsen anländer till ditt närmsta DHL-ombud, t.ex. en närliggande livsmedelsbutik. En SMS-avi skickas ut med information om var du kan hämta ditt paket. Paketet ska hämtas inom 14 dagar för att förhindra att det går i retur. Vid utlämning av paket måste du som kund visa upp giltig legitimationVid outlöst/ej uthämtat paket förbehåller vi oss rätten att debitera kunden 200 kr oavsett köpsumma, för att täcka våra administrativa kostnader, frakt och returfrakt.

Hemleverans dagtid - DHL:
Används vid större och tyngre gods. Leverans sker till dörr/port helgfri vardag mellan kl 7-17, inbärning ingår ej. DHL kontaktar dig för att boka utkörning och leverans sker inom ett tretimmarsintervall. Observera att man som mottagare inte kan bestämma leveransintervall då det styrs av DHL's fasta rutter på din ort. Vid utlämning av paket måste du som kund visa upp giltig legitimation. Vid outlöst/ej uthämtat paket förbehåller vi oss rätten att debitera kunden 200 kr oavsett köpsumma, för att täcka våra administrativa kostnader, frakt och returfrakt.

Hemleverans kvällstid - DHL:
Leverans sker till dörr/port helgfri vardag mellan kl 17-21. Den tid som avtalas är beroende på när utkörning är möjlig i det område där du bor. DHL kontaktar dig för att boka dag för utkörning och du blir även uppringd av chauffören ca 30 min före ankomst. Inbärning ingår ej. Detta leveransalternativ kan ta några extra leveransdagar då denna tjänst tar lite längre tid än vanlig dagleverans. Vid utlämning av paket måste du som kund visa upp giltig legitimation. Vid outlöst/ej uthämtat paket förbehåller vi oss rätten att debitera kunden 200 kr oavsett köpsumma, för att täcka våra administrativa kostnader, frakt och returfrakt.

Hemleverans kvällstid med inbärningshjälp av en person - DHL:
Leverans sker helgfri vardag mellan kl 17-21. Den tid som avtalas är beroende på när utkörning är möjlig i det område där du bor. DHL kontaktar dig för att boka dag för utkörning och du blir även uppringd av chauffören ca 30 min före ankomst. Inbärningshjälp av en person ingår. Notera att vid leverans av tyngre varor kan ni behöva hjälpa till. Inbärningshjälp ingår till anvisad plats/rum. Uppackning eller montering ingår ej. Detta leveransalternativ kan ta några extra leveransdagar då denna tjänst tar lite längre tid än vanlig dagleverans. Vid utlämning av paket måste du som kund visa upp giltig legitimation. Vid outlöst/ej uthämtat paket förbehåller vi oss rätten att debitera kunden 200 kr oavsett köpsumma, för att täcka våra administrativa kostnader, frakt och returfrakt.


Om du behöver komma i kontakt med DHL's kundtjänst vänligen ring 0771-345 345. Tänk på att ha ditt sändningsnummer tillgängligt för snabbare hantering av ditt ärende.

Fel vid leverans - reklamation:
Om produkten är skadad vid leveranstillfället bör detta anmälas omgående till oss. För att vi ska kunna reklamera skadan gentemot vår transportör behöver vi anmäla transportskadan till denne inom 1-3 dagar. Vi är därför tacksamma om du anmäler skadan inom denna tid.
Detta gäller såväl synliga som dolda transportskador och det är därför viktigt att du packar upp och kontrollerar att produkten är felfri så snart som möjligt efter mottagandet.

Om skadan är synlig är det enklast om du anmäler detta direkt till chauffören vid mottagandet av försändelsen. Be att transportören gör en notering om skadan på din kopia av fraktsedeln. Tänk på att alltid spara emballaget för att reklamationen ska kunna hanteras korrekt.
En produkt som vi har konstaterat är transportskadad byter vi ut snarast och kostnadsfritt.